JavaScript BackgroundColor Kodları

Blog Gönderisi Resmi

Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için tıklayın.

Web geliştirme sürecinde hem tasarım hem de kodlama aşamasında renkler oldukça önemlidir. Tasarımcıların belirlediği renklerin kodlama aşamasında doğru bir şekilde kullanılması web sitesinin kalitesini arttırır. Bu noktada document.body.style.BackgroundColor özelliği devreye girer.

Document.body.style.BackgroundColor özelliği, JavaScript dilinde kullanılan bir komuttur ve web sayfasının arka plan rengini belirlemek için kullanılır. Bu özellik aracılığıyla, web sayfasının arka plan rengi farklı renklere kolayca değiştirilebilir.

Örnek Kod:


<div>
    <button onclick="arkaplankirmizi()">Beyaz Yap</button>
</div>
<script>
    function arkaplankirmizi() {
        document.body.style.backgroundColor = "red";
    }
</script>

Yukarıda ki örnekte bir div içerisinde bir buton oluşturulmuş, butona ise "onclick" özelliği verilerek, tıklandığı zaman çalıştırması gereken JavaScript kodu eklenmiştir. Eğer bir resmin üzerine mouse ile temas ettiğinizde veyahut bir metinin üzerine mouse ile temas ettiğinizde değişmesini isterseniz "onmouseover" kullanmalısınız.

Bu özellik sayesinde web sayfalarının arka plan rengi, markanızın renklerine uygun veya site amacına uygun olarak değiştirilebilir. Örneğin, bir moda blogu için pastel renkleri tercih edebilirsiniz ya da teknoloji odaklı bir site için daha koyu renkleri kullanabilirsiniz.

Arkaplan resim değiştirme makalesi için tıklayınız...

KODLAR

See the Pen Untitled by EnesAlp (@enesalpcomtr) on CodePen.

Sizin İçin Önerdiklerimiz

Blog Resim
JavaScript Nesne Yönelimli Programlama Nedir?

JavaScript

Günümüzde web geliştirme için JavaScript oldukça yaygın kullanılan bir dildir. Bu dili kullanırken nesne yönelimli programlama (OOP) prensiplerini..

Devamını Oku
Blog Resim
JavaScript Nedir? Ne İçin Kullanılır?

JavaScript

JavaScript, web sitelerinde dinamik içerikler yaratmak ve etkileşimi arttırmak için kullanılan bir programlama dilidir. Başta tarayıcılar olmak üzere..

Devamını Oku
Blog Resim
JavaScript Array Dizi Metodları 1: Kullanımı ve Örnekler

JavaScript

JavaScript, programcılara zengin veri koleksiyonları oluşturma ve işleme yeteneği sunar. Bu koleksiyonlardan en yaygın kullanılanı, çeşitli verileri saklamak ve işlemek için kullanılan array (dizi) veri yapısıdır.

Devamını Oku
Blog Resim
JavaScript'te Eleman Seçimi: getElementById, querySelector ve querySelectorAll

JavaScript

Şimdiki yazımızda getElementById,querySelector ve querySelectorAll elemanlarının ne işe yaradığını öğreneceğiz ve bir kaç örnek göstereceğiz.

Devamını Oku